Tüm dünyada geçerli Global GAP sertifikasına sahip ürünlerdeki pestisit ve gübre kullanımı, kurallar çerçevesinde sınırlanmıştır. Bu ürünler kimyasal kalıntı testlerinden geçmiş ve kalıntısız ürünler olarak sınıflandırılmıştır. Yani zirai ilaç kalıntısı içermezler.
Ayrıca bu sertifika çerçevesinde üretilen ürünler; su kaynakları ve biyolojik çeşitliliğin korunması, atık kontrolü, çiftçi ve bölge halkının sağlığının korunması gibi kriterlerce de kontrol edilir, bu sebeple sadece sizin sağlığınızı değil, dünyamızı da korur.
Verita’dan Beyaz Sarımsak. Faydası Lezzetinden Bile Büyük.
Sarımsakta da iddialıyız! Kılçıksız, lekesiz, içinde boş dişi olmayan, yoğun aromalı, üretimde çevreye duyarlı, GlobalGap sertifikalı sarımsaklarımızı denedikten sonra artık sarımsakta da tercihiniz olacağız.
Sarımsakla ilgili en eski kayıtlar, Antik Mısır uygarlığına kadar gidiyor. Mısırlılar sarımsağı hem lezzeti hem de medikal özellikleri için kullanmış; piramitlerin inşasında çalışan işçilere güç kuvvet vermek için çiğ sarımsak yediriliyormuş. Bugünkü durumdan çok da farklı değil hani, ilaç niyetine günde bir diş sarımsak yutma önerisini duymayanınız yoktur herhalde? Modern tıbbın babası sayılan Hipokrat da sarımsağın faydalarını öve öve bitiremeyenlerden. Tarihteki ilk doping nedir derseniz, cevabımız yine sarımsak. Antik Yunan uygarlığında sporcular müsabakalardan önce gizli gizli sarımsak yermiş.
Modern tıbbın yeni gözdesi
Sarımsak, modern tıbbın faydalarını en çok araştırdığı, en çok tezi yazılan gıdalardan biri. Türkiye de bir istisna değil. Ankara Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada dört ay boyunca sarımsak tüketen deneklerin kanındaki antioksidan miktarının yükseldiği, yüksek tansiyonun düştüğü, vücuttaki oksidasyon sürecinin yavaşladığı gözlemlenmiş. Hipokrat haklıymış yani; sarımsak gerçekten çok faydalı, tam da bir kalp dostu.
Vampir savar mı dediniz?
Eğlenceli ufak bir bilgi ile kapanışı yapalım. Sarımsağın vampirleri fenalaştırdığı hikayesini bilmeyen yoktur. Bram Stoker’ın Draculası ile ortaya çıkan bu efsanenin sebebi, sarımsağın gerçekten bir sivrisinek kovucu oluşu.
Kapanış yapalım dedik ama son bir önerimiz var. Ayıklayıp kullanmadığınız sarımsaklarınızı birkaç gün zeytinyağında bekletebilirsiniz. Böylece kullanmak istediğinizde anında hazır olur. Nefis aromalı bir zeytinyağı da bonusu! Bu sefer gerçekten kapanışı yaptık. Sağlıkla kalın!
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Sarımsak, soğuk algınlığı ile savaşmak için oldukça etkili bir yol. Yüksek tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürmede de etkili olduğu biliniyor. Sarımsağın içinde kuvvetli antioksidanlar bulunduğunu, bu sayede kalp hastalıkları ve bunama riski ile savaştığını da hatırlatalım.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Sarımsak başları tombul ve dolgun görünmeli, rengi lekesiz beyaz olmalı. Yumuşak bölgeleri olan ve filizlenmiş görünen sarımsaklardan uzak durun.
Nasıl saklanır?
Sarımsağınızı kuru ve serin bir yerde saklayın ancak buzdolabına koymayın. Hava almasına izin verin, plastik bir torba kullanmayın. Doğru şekilde saklanan sarımsak sizi haftalarca üzmeyecektir.
Nasıl hazırlanır?
Sarımsak soymak için çeşit çeşit teknik var. Ama bize sorarsanız pratik ve bulaşıksız iki yol öne çıkıyor: Sarımsağınızı kesme tahtasına koyun, bıçağınızı yan tutarak sertçe üzerine vurun, böylelikle kolayca kabuğunu soyabilirsiniz. En pratik yöntem ise tabii ki bir sarımsak ezici kullanmak. Buradaki ipucu da, sarımsak eziciye sarımsağınızı kabuğu ile yerleştirmeniz. Sarımsak ezici içinde kalan kısmı kolayca temizlediğinizi göreceksiniz.
Nasıl kullanılır?
Sarımsak püresi hazırlamak için en kolay yöntem, sarımsağı tuzlamak. Tuzlanmış sarımsağı, bıçağı yan tutarak kolayca ezip püre haline getirebilirsiniz.
Ünlü pizzacıların ünlü sarımsaklı ekmeği var ya, işte onu evde hazırlamak çok kolay. Ne kadar mı kolay? İşte bu kadar:
Sarımsaklı Ekmek
Baget ekmeği dilimleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ince doğranmış sarımsak, kıyılmış kereviz sapının yaprakları, tuz ve karabiberle karıştırın. Tereyağı karışımını ekmeklerin üzerine kalınca sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında, üstleri kızarana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
•
5 diş Verita Beyaz Sarımsak,
1 adet baget ekmek,
1 adet kereviz sapı (dilerseniz maydanoz veya fesleğen de kullanabilirsiniz),
2 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz ve karabiber.
Daha fazla tarif için tıklayınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.