Ürünlerimiz arasında Türkiye’de yetişenleri, mevsimindeyse yerli üreticilerden tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de Türk tarımına destek oluyoruz. Elbette çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz gibi yerli üreticilerimizi de kalite standartlarımızda üretim yapma kriteri ile seçiyoruz. Yerli ürünlerimizin sahip olduğu İyi Tarım Uygulamaları sertifikası sayesinde meyve ve sebzenizin mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan zararlı olmadığına emin olabilirsiniz.
Pepita’dan Carmen Armut. Operanın Görkemli Lezzeti!
Botanikte Pyrus communis olarak sınıflandırılan Carmen armutları, Rosaceae familyasının üyesi olup ilk defa 1980'li yıllarda iki İtalyan çeşidi olan, sulu ve susuzluğu gideren özel organoleptik özellikler kazandıran “guyot” ve “bella di giugno”nun melezi olarak yetiştirildi.
Carmen armutları sıra dışı piriform şekli, dengeli tadı ve gevrek dokusu nedeniyle tercih ediliyor. Özellikle olgunlaştığında oldukça sulu bir yapı ve aromatik kokuya sahip olan Carmen armutları literatürde orta-tatlı olarak kabul edilmesine karşın dengeli bir asitliğe sahip.
Bir opera klasiği
Carmen armutlarının, benzersiz şekli ve lezzeti sayesinde son yıllarda popülaritesi oldukça artmış. 1980’li yıllarda, İtalya’da tıpkı Tosca, Boheme, Aida, Norma ve Turandot gibi Carmen armudu da adını İspanyol bir çingenenin bol ihtiraslı, entrikalı aşkını konu alan ünlü bir operadan almış. Bizet’in opera klasiği gibi Carmen armudu da neşeli, kıvrak ve aromatik lezzetiyle bu çok sesliliğe eşlik eder gibi.
Neden Pepita?
Pepita markalı ürünlerimiz, asla taviz vermediğimiz kalite kriterlerimize uygun ürünler arasından seçiliyor. Ürünün tatlılığını belirleyen brix oranı, rengi, dokusu da dahil onlarca kritere göre değerlendiriliyor. Tam bir fiyat-performans ürünü diyebileceğimiz Pepita ürünleri sayesinde daha uygun fiyatlara satın alma imkanı sunabiliyoruz. Pepita Carmen cinsi armutlarımızın meyve eti sertliği ve brix oranı da ideal koşullarda. Siz de böylece armut keyfini Pepita Carmen Armut sayesinde daha uygun fiyatlarla çıkarma şansına sahip olursunuz.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
1 Porsiyon (150g) Ürünün Günlük Karşılama Miktarı**
**Değerler 2000 kcal/gün üzerinden hesaplanmış olup cinsiyete, yaşa, fiziksel aktiviteye ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Sağladığı muazzam faydalar sebebiyle Sanskritçe’de “amritphale” olarak adlandırılan armut hipolipidemik, antioksidan, sedatif, antiinflamatuar, hepato-koruyucu, antibakteriyel, ürodezenfektan, analjezik, spazmolitik, antidiyabetik ve ateş düşürücü gibi özelliklere sahip. Ayrıca içerdiği çeşitli fitokimyasalların sayesinde anti-kanserojen, antioksidan ve anti-hipoglisemik etkiler gösterdiği biliniyor. Carmen armudunun zengin diyet lifi, potasyum ve C vitamini kaynağına sahip özellikleri ile öne çıktığını söyleyelim.
Bu sayfa, ürünün sağlık yararları hakkında bilimsel çalışmalar kaynak verilerek insanların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Kişilerin bu sayfada anlatılan bilgilerden yola çıkarak varsa hastalıklarının tedavisini bırakmamaları, rahatsızlıklarının tedavi ve teşhisi için sağlık kuruluşuna başvurarak doktorların önerdiği yöntem ve tedavileri uygulamaları tavsiye edilir.
Nasıl seçilir?
Hem elinize hem de gözünüze diri gelen armutları seçin. Avucunuz içinde meyveyi zedelemeden hafifçe sıkarak diriliğini ölçebilirsiniz. Bir parmağınızı armudun tepesine, sapının meyveyle birleştiği yere hafifçe bastırarak olgunluğunu ölçebilirsiniz. Yumuşaklık hissederseniz, armudunuz yemek için olgundur. Seçeceğiniz armutların cildi de lekesiz ve pürüzsüz olmalı.
Nasıl saklanır?
Armutlarınızı oda sıcaklığında birkaç gün, buzdolabında ise 1-2 hafta kadar saklayabilirsiniz. Armutlarınızı hızlı bir şekilde olgunlaştırmak isterseniz bir muz ya da elmayla birlikte kese kağıdında bekletebilirsiniz.
Nasıl hazırlanır?
Carmen armutlarınızla daha önce hiç reçel yapmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Salatalarınızda, tatlılarınızda, ana yemeklerinize eşlikçi pürelerinizde kullanabileceğiniz gibi kahvaltılarınızda yapacağınız carmen armut reçeliyle gönüllerde taht kurabilirsiniz. Doğradığınız armutları hemen tüketmeyecekseniz kararmalarını önlemek için limon suyu veya asitli su ile fırçalayabilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Tabii ki ilk akla gelen dilim dilim yemek. Ancak meyve salataları, bowl’lar, meyve suları, kekler, tartlar, kurabiyeler… Mutfakta armudu kullanmanın yolları saymakla bitmez ki!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.